Честитка поводом Међународног дана музеја.

Поштовани музеалци,
Упућујемо вам најискреније честитке поводом Међународног дана музеја.

Због епидемиолошких мера које су још увек на снази нисмо у могућности да се на наш празиник видимо на Свечаној скупштини Музејског друштва Србије. Искрено се надамо да ће се ситуација поправити и да ћемо Скупштину заказати у новом термину, о чему ћемо вас благовремено обавестити.

Захваљујемо вам на резултатима које сте постигли у 2019. години, како у вашим установама, тако и у раду и афирмацији МДС-а. Подсећамо да је протекла година била веома успешна и да смо реализовавали неколико стручних скупова, а из штампе су изашли Билтен бр. 11 и часопис Музеји бр.6.

Искрено се надамо да ће МДС, са статусом репрезентативног удружења у култури, у времену пред нама имати све више могућности да учествује у креирању културне политике и у доношењу законских аката и одлука од значаја за ову област културе, и да ће оснивачи музејских установа имати више разумевања за програмске активности, али и за стварање бољих услова за рад музеалаца и чување музејских збирки.

Поштоване колеге, ваша креативност, марљивост и одговорност није изостала ни у протекла два месеца у време ванредног стања, чиме сте дали велики допринос ширењу и подизању на виши ниво друштвене свести о значају културне баштине и комплексне улоге музејске делатности.

Желимо вам добро здравље и у нади да се ускоро видимо.

ИО МДС
Гордана Пајић,
председница