ПЕТА МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ШКОЛЕ И МУЗЕЈИ

foto

Пета међународна конференција ШКОЛЕ и МУЗЕЈИ, одржана је у Копру 22. и 23. априла 2022. године. Музејско друшзво Србије, захваљујући вредном раду Секције музејских педагога редовно учествује на Конференцији.

Овогодишња конференција је окупила музејске стручњаке и педагоге из Словеније, Хрватске , Црне Горе, Републике Српске и Србије.

На отварању Конференције присутнима се обратила и председница Музејског друштва Србије Гордана Пајић, а пленарни излагач првог дана рада био је колега Драган Киурски.

Учесници Конференције су радили по секцијама за које су се пријавили, а у којима су запажена излагања имале и колегинице из Музеја Војводине, Народног музеја Ниш и Етнографског музеја у Београду.

Редовни програм Конференције укључио је и стручно вођење кроз Покраински музеј Копар и Поморски музеј Пиран.

Музејско друштво Србије се најљубазније захваљује организаторима на добро организованој Коференцији, али и Министарству културе РС, Народном музеју Кикинда, Музеју Војводине, Народном музеју Ниш, Градском музеју Бечеј и Народном музеју Ваљево, који су помогли да наши музејски стручњаци и чланови Друштва оду и присуствују Конференцији.