Свечанa седницa Скупштине Музејског друштва Србије

Logotip

Поштоване колеге,

Позивамо вас на Свечану седницу Скупштине Музејског друштва Србије, која ће бити одржана у четвртак, 18. маја 2023. године у Аранђеловцу, са почетком у 12 сати. Као и досадашњих година, на Свечаној седници Скупштине добитницима ће бити уручена награда „Михаило Валтровић“. Овогодишњи домаћин Скупштине је Народни музеј Аранђеловац

11.15-11.45h

Народни музеј Аранђеловац, Мишарска 19

Пријем учесника Скупштине

12- 13.30h

Свечана седница Скупштине -ГалеријаНародног музеја Аранђеловац

Поздравну реч одржаће Гордана Пајић, председница МДС и Дарко Павловић, директор Народног музеја Аранђеловац

Свечани део Скупштине: уручивање награда „Михаило Валтровић“

13.30-15 h

Послужење

Плато испред Музеја

15- 18 h

Стручно вођење кроз Народни музеј Аранђеловац и Парк Буковичке бање

Молимо да Ваш долазак на Скупштину пријавите најкасније до 05.маја 2023. године на мејл МДС muzejskodrustvosrbije@gmail.com

Програм за 19. мај 2023.

ИЗЛЕТ

Народни музеј Аранђеловац нас позива на организовано разгледање културно-историјских знаменитости града и околине:

– Пећина Рисовача и

– културно историјски комплекс Знаменито место Орашац.

Након тога планира сеодлазак у Тополу и посета: Карађорђевог конака, Кућа краља Петра, Црква Св. Ђорђа на Опленцу и Краљева винарија.

Планирани излет би започео у 9.30 сати. Превоз за све дестинације је у приватном аранжману (аутомобилима). Заинтересоване колегинице и колеге плаћају трошкове превоза и смештај у Аранђеловцу.

Било би добро да сви заинтересовани што пре резервишу своје преноћиште у Аранђеловцу, пошто је реч о бањском месту и туристичка сезона у мају већ почиње. Препорука је да резервишете боравак у неком од бројних приватних апартмана. У непосредној близини Народног музеја Аранђеловац и Парка Буковичке бање налази се већи број Апартмана (Павлов, Лукић, 15)  и Вила ( Јелена, Мила, Лела, Биба).

Сви који дођу аутомобилом могу да користе неколико паркинг места код Музеја, а затим паркинг у црквеној порти  Буковичке цркве Св. Архангела Гаврила  (која се налази непосредно поред Музеја)или паркинг код Опште болнице, Ул. Проте Атанасија Буковичког бб (која се налази иза Музеја).

ИО МДС и

Народни музеј Аранђеловац